κρασάτα μανιτάρια με φρέσκο σκόρδο

Συνταγή  εύκολη και γρήγορη, αλλά με πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Μπορεί να γίνει με αρκετά είδη μανιταριών, άγρια και καλλιεργήσιμα...

Υλικά:

  • 300 γρ φρέσκα μανιτάρια (αγαρικά μάλλον) κομμένα στα τέσσερα.
  • Λίγο λάδι
  • 80- 100 γρ κόκκινο κρασί
  • μισό λεμόνι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός
  • μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση: Λαδώνουμε το τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά, όταν κάψει ρίχνουμε πάνω τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Όταν τα υγρά τους ελαττωθούν σημαντικά ρίχνουμε το λεμόνι και το κρασί και ανακατεύουμε. Όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύουμε και γαρνιρίζουμε με τον μαϊντανό.

Facebook comments